15.8.2016

SAUNAN TAKANA TEHDÄÄN TAIDETTA

Terapiaa.
Taiteilu on oikein hyvä harrastus. Viikonloppuna kannoimme keskeneräiset maalaukset mökille ja pystytimme maalaustelineen saunan taakse.

No, miten sen nyt ottaa - on sitä tullut pahemmissakin paikoissa pensselöityä! Pensselin heiluttelussahan on ihan parasta se, että parhaimmillaan pääkoppa tyhjenee huolista ja muistakin ajatuksista ihan kokonaan. Toisinaan tuohon tilaan pääsee hyvinkin nopeasti, joskus taas hitaammin. Yhtä kaikki - se on terapiaa parhaasta päästä, eikä lopputuloksella ole niinkään merkitystä. 

Meidän perheessä on sattunut sillä tavalla onnellisesti, että allekirjoittaneen lisäksi myös 6-vuotias tyttäreni on hyvinkin innokas maalaamaan. Toisinaan innostus kestää 15 minuuttia, joskus tunteja. Taukoja  pidetään silloin kun siltä tuntuu ja silloin, kun odotellaan maalin kuivumista, että päästään seuraavan kerroksen kimppuun. On mahtavaa nähdä, kuinka paljon lapsikin nauttii maalaamisen tuomasta rauhaisasta olotilasta ja itse saa samalla ottaa oppia lapsen ennakkoluulottomasta asenteesta taiteilua kohtaan. Erityisen mukavaa lapsesta kuulema on, kun saa maalata niinkuin oikea taidemaalari - ei pelkästään paperille keittiön pöydän ääressä.

Jos on taiteilu mukavaa missä vain, niin saunan takana veden päällä se oli vielä pikkuisen enemmän. Niitä hetkiä, joita muistellaan talvella hartaudella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti