26.7.2016

KULMILLA

Huussissa on meneillään pienimuotoinen vessaremppa.
Ulkopuolelta tuo huussi on aivan passeli. Sen on joku ennenmuinoin mökissä asunut henkilö käsitellyt mustaksi, aivan niinkuin tontin muutkin rakennukset. Vesitonkkakin löytyi valmiina seinästä, sitä vain hieman tiivistettiin ja hana vaihdettiin vähemmän valuttavaan

Tonkan päälle ruuvattiin vintiltä löytynyt pyyhekoukku ja alkukesästä ompelin ikkunaan soman kukkaverhon. Jonkunlainen vedenkeräysastia pitää tonkan alle vielä viritellä, että pesuvesi lankeaisi jonnekin muualle, kuin pesijän varpaille. Mutta noin yleisesti ottaen huussi on ulkopuoleltaan kohtuullisen kuosissa.

Muutama sananen huussin sisäpuolesta. Itse asiat hoituu yllättävänkin mukavasti kompostoivan kuivakäymälän avustuksella. Helpotuksen jälkeen kuiviketta perään sangosta ja sen jälkeen huussi hoitaa itse itsensä. Kuivikesanko oli myös entisten asukkaitten jäljiltä valmiina huussissa, nyt löysin kirpputorilta kaveriksi tarkoitukseen sopivan kauhan. 

Olen aina kammonnut vessoja ja suihkuja, joissa ei ole lukkoa. Ihmisen pitää saada asioida rauhassa! Samaiselta kirpputorilta löytyi myös lukko huussin oveen, enää se tarvitsisi saada paikoilleen. Ihanan vohvelipyyhkeen ostin asuntomessuilta. Hieman jäi harmittamaan, että piheyksissäni jätin samaa materiaalia olevan ison pyyhkeen ostamatta - se olisi nimittäin ollut täydellisen passeli päiväpeitoksi terassin kesäpedille!

Tällä hetkellä huussin sisäväri on heleän vaaleansininen. Koristeena siellä oli erilainen kavalkadi pieniä tauluja ja esimerkiksi siniseksi maalatut tuohivirsut. Lattia on paneelista tehty ja mustaksi käsitelty. Se  on hyvinkin epäkäytännöllinen, kun käytössä on kuivikeämpäri, josta putoaa hake poikineen varsin herkästi. 

Tällä hetkellä huussissa on siis pieni maalausrupeama käynnissä. Seinät ja katto saavat uuden värin, samoin on suunnitteilla muuttaa lattia vähemmän uraiseksi ja helpommin puhdistettavaksi. Pieni remontti pitää ihmisen pirteänä.

2 kommenttia:

  1. Hei mistä tuo ihana kukkakuosinen kangas on peräisin?

    VastaaPoista
  2. Hei! Kangas on Vimmalta. :)

    VastaaPoista