31.5.2016

KESÄKAKKU

Kesäkakkuja syötiin viime viikonlopun aikana useita, kuvissa yksi niistä.
Ensimmäiset kakut tein, kun vähän juhlia pidin itseni kunniaksi mökillä perjantaina. Tuolloin tein aika hauskanmakuisen popcorn-kakun ja kesän ensimmäisen Brita-kakun gluteenittomana versiona.

Lauantaina syötiin vielä lisää kakkua, kun ystäväni teki meille grilliruuan jälkimainingeissa värikkään marenkikakun. Tämä kaakku syntyi varsin näppärän näköisesti valmiista marenkipohjista, vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta, appelsiini-tuorejuustosta, marjoista, suklaasta ja kekseistä. Kerta kaikkiaan oli maku yhtä maata ulkonäön kanssa - kyllä maistui!

Tiskit on ihmisen hoidettava ja ilokseni sain toimia pelkästään esihuuhtelijana tällä kertaa, kaverin suorittaessa varsinaisen harjan heiluttelun. Näet se vain on niin, että omalla perheellä mökkeillessä nakki vain kummasti napsahtaa aina mökin hamehelmaisen puoleen. Oli siis oikein hauska seurata vierestä, kuinka kaveri kertaakaan valittamatta putsasi kulhot ja lautaset epäergonomisessa asennossa portailla kyhjöttäen. Itse asettelin puhtaat astiat pyyhkeen päälle kuivumaan, ja se oli sitten siinä! Mikä miellyttävä kokemus - taitaapa mökin jääkaapin oveen ilmaanta seuraavalla kerralla keittiövuorolista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti